5 kismamafotó, amit otthon is elkészíthetsz

Mivel csak a lányaim születése után kezdtem el komolyabban foglalkozni családi fotózással, a saját várandósságomról készült képek gyakorlatilag az első kismamafotó próbálkozásaim voltak. Mai szemmel már nem feltétlen tartom mindet jó fotónak, de mint emlék, mindig közel állnak majd a szívemhez. Ezekkel a „tökéletlen” képekkel szeretnék nektek egy kis inspirációt adni, hogyan örökíthetitek meg a babavárás gyönyörű és megismételhetetlen időszakát otthonotokban. Hiszen itt valóban nem a hibátlanság a lényeg, hanem az emlékek megőrzése.

  1. Pocakfotó

Az a kis gömbölyded domborulat már önmagában olyan kifejező, fotózd le közelről is! Érdemes játszani a nézőpontokkal, például oldalról jobban látszódik a formája, ha pedig fölülnézetet használsz, jól átadja a „pocakos érzetet”, hiszen mindig ebből a szögből láttad magad is. Az ölelő, óvó kezek ebben az esetben sok pluszt adhatnak a képhez. Szükség esetén használhatsz távkioldót vagy sima önkioldót, mint például én a lenti képen.
img_2378.JPG

2. Családtagok a képen

Az előzőnek egy továbbfejlesztett verziója lehet, ha nagy tesót, leendő apukát vagy házi kedvencet is rá tudsz venni, hogy szerepeljenek veled a fotón. Lehet csak egy kéz (mancs), vagy bármilyen apró részlet, ami arra utal, hogy többen is várjátok a kis jövevényt.
32073100_222264295199274_4778687987712000000_o.jpg

3. Selfie

Lehet, hogy a tükörben pózolós profilkép cikinek számít, de kismamaként biztosan nem mer majd belekötni senki, ha ilyesmire vetemedsz. Itt most nem magadat sztárolod, hanem egy gyönyörű állapotot örökítesz meg, úgyhogy elő a tükrökkel! Legjobb, ha olyat választasz, amibe beleférsz pocakostul, de azért tudod mozgatni a lakásban, megkeresve azt a pontot, ahol legjobbak a fények. Nem árt letörölni sem, mielőtt elkezded a fotózást ;)
img_4373.JPG

4. Sziluett

Ez a személyes kedvencem, mert művészi, gyönyörűen kiemeli a pocak vonalát, ráadásul nagyon könnyű elkészíteni és még sminket sem kell viselned közben. Legegyszerűbb, ha egy nagy ablak elé állsz, esetleg nyitott bejárati ajtóhoz. Válassz testre simuló ruhát és oldalról fotózd magad. Ha behajlítod a lábaidat és előre nézel, akkor még több részlet fog látszódni belőled. Az utómunka során érdemes erősen kontrasztossá tenni az ilyen képeket. Ebben az esetben még az is elfogadható, ha bizonyos részek kiégnek vagy bebuknak a grafikus hatás elérése érdekében.
img_2278.JPG

  1. Kültéri fotó

A ház és annak környéke lesz közös életetek legfontosabb színtere a következő 2-3 évben, ezért érdemes egy kicsit kilépni az ajtón és készíteni néhány kültéri képet is. Talán nem a legfestőibb környezetben laksz, de a háttérben látszódik, hol fogod a babakocsit tologatni, vagy melyik lesz az első játszótér, ahova elviszed hintázni, amint megtanult ülni. Ez pedig szép emlék lehet mindkettőtök számára.

31964090_222265605199143_5080202985473048576_o.jpg

HAVAS-NAGY NOÉMI

_rnz1654.jpg

5 éve dolgozom esküvői és családi fotósként. Mindig ügyelek arra, hogy a fotózás a munka mellett hobbiként is megmaradjon, ezért rendszeresen "örömfotózok". Kedvenc témáim saját kislányaim, akikről születésük óta már rengeteg képet készítettem. Imádom a természetet és a természetességet, a fotózás során is erre törekszem mind a fények, helyszínek megválasztásánál, mind a fotóalanyok instruálása közben vagy az utómunkában. Azt hiszem a stílusomat leginkább az ellenfények, az erős kontrasztok és a földszínek jellemzik.
www.veledszep.hu
@veledszep

A bejegyzés trackback címe:

https://kattanjki.blog.hu/api/trackback/id/tr8315705038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Mi ez az egész?

A fotózás terápia: kikapcsol, feltölt, inspirál, az alkotás örömét adja. Hiszünk benne, hogy így lehet újra és újra “kikattanni”. Azért fogtunk össze több fotós anyukával és indítottuk el ezt az oldalt, hogy a lelkesedésünkből, tapasztalatunkból nektek is átadjunk, és inspiráljunk titeket, hogy fényképezzetek.

Csatlakozz hozzánk! Kövess minket Instagramon (@kattanjki), használd a #kattanjki hashtaget, lépj be bátran a Facebook csoportunkba!

Friss topikok

süti beállítások módosítása