Fedezzük fel a lakóhelyünk környékét! - Kihívás eredmény
Fedezzük fel a lakóhelyünk környékét! - Kihívás eredmény

Rengeteg gyönyörű képet kaptunk erre a kihívásra. Éppen ezért nekem is nagy kihívás volt - a válogatás. Teljesen szubjektív szempontok alapján válogattam, ha nem kerültél be a válogatásba, az nem azt jelenti, hogy rossz képeket készítettél. :)

 

Lássuk is a 10 kiválasztott fotót!

 

118656456_10223898915529508_5308014963821759508_o.jpg

Készítette: Debelyacsko Zsófi

 

118439255_10158303478649404_7978178381012293467_o.jpg

Készítette: Ihász Ingrid, Instagram: @dreamworldphotohu

 

118835147_10217643857104588_6898116817121691126_o.jpg

Készítette: Pongrácz Aliz

 

118176956_10158575462979140_2836826672632006346_o.jpg

Készítette: ...

Öleld át a fényt
Öleld át a fényt

Ne fotózz nappal szemben! – mondták annó, és néhány régi motoros még ma is. Ne fotózz délben! (Főleg nyáron!) Mondjuk ma, amikor a hangulatos, arany órában készült képek divatját éljük és elsősorban ellenfényben – nappal szemben - készítjük a fotókat. De vajon kellenek ezek a szabályok? Nem lehetne egyszerűen csak szeretni a fényt minden megnyilvánulásában?

sdgdgs.jpg

Ezerarcú fény

Megfigyelted már, ahogy a párás, sejtelmes reggeleken fénycsíkokat ...

Hogyan növeld a kreativitásodat?
Hogyan növeld a kreativitásodat?

Fotós anyukák (meg bárki) inspiráló közössége - hangzik blogunk alcíme. 

Neked mi jut eszedbe az ‘inspiráció’ szóról? 

 

Nekem leginkább Múzsa, akinek sajnos pajkos szokása el-eltünedezni. Hol csordultig vagyunk vele, mert folyamatosan zaklat (persze a legalkalmatlanabb pillanatokban), hol pedig nagyokat sóhajtozunk utána: ó, csak jönne már! 

 

Noha nem végeztem közvélemény kutatást, mégis bizton merem állítani, hogy minden fotós kolléga ...

Fedezzük fel a lakhelyünk környékét!
Fedezzük fel a lakhelyünk környékét!

A sok komolyabb téma után végre egy könnyedebb témát vállaltam be. Úgy gondolom, hasznos lesz ez a cikk azoknak, akik állandóan gondban vannak, hogy hol fotózzanak, vagy éppen idejük, kedvük nincs hegyeket mászni, és kilométereket utazni.

Ha nyitott szemmel járunk a lakhelyünk környékén, könnyen találhatunk kellemes kis zugokat, amikről első pillantásra nem is feltétlenül gondolnánk, hogy fotogén helyszínek lehetnének.

Én úgy gondolom – és ebben ...

5+1 fotó fölülnézetből
5+1 fotó fölülnézetből

A legutóbbi kihívásban arra buzdítottalak titeket, hogy próbáljátok meg néha a dolgokat más nézőpontból is megszemlélni, például felülről, mert ilyenkor meglepő és érdekes lehet a végeredmény. Nem mindenki fára mászott, volt aki a kanapéig merészkedett, más az autója csomagtartóját használta ilyen célra. Szerintem szuper képek születtek és remélem értékes tapasztalatokkal gazdagodtatok - nem csak a fára mászással, de a fotózással kapcsolatban is ;)

117339173_3255910247818226_6802793191227012774_o.jpg

...
Az év, amikor minden nap fotóztam
Az év, amikor minden nap fotóztam

2016 utolsó napján összegeztem az évet: a magánéletemben rengeteg pozitív eseménnyel, lelkes tervezgetéssel teltek el a napok. A fotózásban viszont nem teljesedtem ki úgy, mint számítottam, hiába dolgoztam addigra teljesen ebben a szakmában, valahogy ez a sok izgalmas életesemény, mint a költözés vagy az esküvő, elvitte a fókuszt a fotózásról. Nem fektettem energiát a fejlődésre, rutinszerűvé vált, és nem igazán hozott lázba egy-egy új feladat.

A munkákat ...

Egy fotónapló(zás) tapasztalatai
Egy fotónapló(zás) tapasztalatai

Néhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg a fotónaplózással és azóta is bármikor szívesen belevetem magam. Az emlékőrzés egy része lehet, ha fotónaplót készítünk. Ezt akár előre el is tervezhetitek, ha tudjátok, hogy sok olyan esemény lesz a közeljövőben, amit szívesen megörökítenétek, vagy lehet spontán módon is elkezdeni és minden napban keresni valamit, ami inspirál. Nem köt semmi, magunk szabjuk a határokat. Kimondottan jól tud esni, amikor már ...

Legyen példaképünk a fotózásban (is)!
Legyen példaképünk a fotózásban (is)!

Nagyon fontosnak tartom, hogy a mai, digitális világban beszéljünk arról, hogy miért fontos, hogy legyen példaképünk a fotózásban (is). Ha tudatosan választunk magunknak példaképet, rengeteget tanulhatunk azzal, hogy elemezzük a képeket, majd megpróbálunk hasonlót alkotni.

De hát ez másolás! – Gondolhatjátok most sokan magatokban. Igen, valóban, ez másolás. De miért baj ez? Ha kicsit jobban belegondolunk, a gyerekeink hogyan tanulnak? Minket utánoznak, majd ...

Amikor a fotós fára mászik
Amikor a fotós fára mászik

Ha szeretnénk megoldani egy problémát vagy fejlődni valamiben, sokszor az segít a legjobban, ha a dolgot egyszerűen más szemszögből nézzük. Ez igaz az életben és a fotózásban is. Szinte már magamat ismétlem, de nem lehet eléggé hangsúlyozni: soha nem féljetek kilépni a komfortzónából. Számomra az igazi fotós olyan, aki bármire hajlandó egy jó kép érdekében, az sem zavarja, ha furcsán néznek rá az emberek vagy piszkos lesz a ruhája. Láttam már ...

Családi hangulatvideó készítése – 2. rész: Összeáll a kép
Családi hangulatvideó készítése – 2. rész: Összeáll a kép

Az első részben egy kedvcsinálót és néhány tippet olvashattatok arról, hogyan tudtok hangulatos kis momentumokat megörökíteni a hétköznapjaitokból mozgókép formájában. Most pedig kitérünk arra is, hogyan érdemes feldolgozni ezeket a nyersanyagokat és létrehozni egy kész, kerek, pár perces kisfilmet.

Elővágás

Sokféle vágó program létezik, az alapfunkciókat kielégítőktők a bonyolultabb, effektekkel és különféle lehetőségekkel rendelkezőkig. A ...

Mi ez az egész?

A fotózás terápia: kikapcsol, feltölt, inspirál, az alkotás örömét adja. Hiszünk benne, hogy így lehet újra és újra “kikattanni”. Azért fogtunk össze több fotós anyukával és indítottuk el ezt az oldalt, hogy a lelkesedésünkből, tapasztalatunkból nektek is átadjunk, és inspiráljunk titeket, hogy fényképezzetek.

Csatlakozz hozzánk! Kövess minket Instagramon (@kattanjki), használd a #kattanjki hashtaget, lépj be bátran a Facebook csoportunkba!

Friss topikok

süti beállítások módosítása